5 razlogov zakaj so goveja jetra zdrava

5 razlogov zakaj so goveja jetra zdrava

Goveja jetra so eno izmed najbolj hranljivih organov goveda in so bogata z vitamini, minerali in drugimi hranili. Tu je 5 razlogov, zakaj so goveja jetra dobra za prehrano:

  1. Bogata so z vitamini in minerali

Goveja jetra so bogata z vitamini A, D, E, K in B12 ter minerali, kot so železo, cink, selen in baker. Vitamini A in D so ključni za zdravje oči, kože in kosti, vitamin E pa je močan antioksidant. Vitamin K je pomemben za strjevanje krvi, medtem ko vitamin B12 pomaga pri proizvodnji rdečih krvnih celic. Minerali, kot so železo, cink, selen in baker, so pomembni za zdravje srca, mišic, kosti in imunskega sistema.

  1. Vsebujejo veliko beljakovin

Goveja jetra so bogata z beljakovinami, ki so pomembne za rast in obnovo celic v telesu. Beljakovine so pomembne tudi za zdravo rast mišic, zato so goveja jetra priljubljena pri športnikih in ljudeh, ki želijo povečati mišično maso.

  1. Vsebujejo malo maščob

Goveja jetra vsebujejo relativno malo maščob, zato so primerna za ljudi, ki se trudijo zmanjšati vnos maščob v svojo prehrano. Poleg tega so maščobe v govejih jetrih predvsem nenasičene maščobne kisline, ki so koristne za srce in ožilje.

  1. Lahko pomagajo pri povečanju energije

Goveja jetra so bogata z železom, ki pomaga pri prenosu kisika po telesu. To lahko pomaga pri povečanju energije in zmanjšanju utrujenosti.

  1. Lahko pomagajo pri uravnavanju ravni holesterola v krvi

Goveja jetra so bogata z vitamini B, ki lahko pomagajo uravnavati raven holesterola v krvi. Poleg tega vsebujejo tudi holin, ki lahko pomaga zmanjšati vnetja in tveganje za srčno-žilne bolezni.

Torej goveja jetra so odličen vir hranil in so lahko koristna za vse, ki se trudijo zdravo prehranjevati. Kljub temu pa se morate zavedati, da so jetra organ, ki vsebuje toksične snovi, kot so pesticidi in hormoni. Zato je priporočljivo, da se pri nakupu govejih jeter odločite za organsko pridelana jetra pašne živine.

Ker je skoraj nemogoče se vsakodnevno prehranjevati z govejimi jetri, smo pripravili popolno prehransko dopolnilo iz 100% jeter pašnega goveda iz Slovenije, najvišje kakovosti.

Prehransko dopolnilo iz ekoloških govejih jeter lahko najdete tukaj: GRASS-FED BEEF LIVER

Nazaj na spletni dnevnik