Zakaj slovensko pašno govedo?

Zakaj slovensko pašno govedo?

Govedo je ena izmed najpomembnejših živali v človeški prehrani, saj zagotavlja meso, mlečne izdelke in druge hranilne snovi, ki jih potrebujemo za zdravje in dobro počutje. Vendar pa obstajajo različni načini, kako pridelujejo goveje meso, in ena od pomembnejših razlik je, ali so živali hranjene s pašo ali na klasičen način. V tem članku si bomo ogledali prednosti pašnega goveda v primerjavi s klasičnim govedom.

  1. Višja kakovost mesa

Govedo, ki se pase na odprtem, ima običajno manj maščobe in več beljakovin kot klasično govedo, ki se hranijo na krmni mešanici. Prav tako ima pašno govedo boljši okus in bolj čvrsto teksturo mesa, kar lahko okrepi vašo jedilno izkušnjo.

  1. Boljše hranilne vrednosti

Pašno govedo ima običajno več hranilnih snovi kot klasično govedo, zlasti vitamina E in beta-karotena. To je predvsem posledica dejstva, da pašna trava vsebuje več hranilnih snovi kot krmne mešanice, ki jih prejema klasično govedo.

  1. Boljša kakovost življenja živali

Pašno govedo ima običajno boljšo kakovost življenja kot klasično govedo, saj se lahko prosto gibljejo na pašnikih in uživajo v naravnem okolju. Klasično govedo pa je običajno pridržano v zaprtih prostorih, kjer ima omejeno gibanje in dostop do naravne hrane.

  1. Manjši vpliv na okolje

Pašno govedo ima običajno manjši vpliv na okolje kot klasično govedo, saj se pašni sistemi pridelave običajno izvajajo na manjših kmetijah in z manj intenzivnim kmetovanjem. Poleg tega se pašno govedo običajno hrani s pašo in ne z žitom, kar pomeni, da ima manjši ogljični odtis in manjši vpliv na podnebne spremembe.

  1. Boljši za lokalno gospodarstvo

Pašno govedo lahko predstavlja priložnost za lokalno gospodarstvo, saj se pašni sistemi pridelave običajno izvajajo na manjših kmetijah in omogočajo večjo raznolikost v lokalni pridelavi hrane. S tem lahko pašno govedo podpira lokalno gospodarstvo, hkrati pa spodbuja tudi trajnostno kmetovanje.

V skladu s temi prednostmi pašnega goveda, bi se lahko odločili, da boste izbrali meso in druge izdelke od pašnega goveda, kar je lahko koristno za vaše zdravje, okolje in lokalno gospodarstvo.

Ravno zaradi vseh teh prednost vemo, da so izdelki, ki jih nudimo v naši spletni trgovini popolna izbira za vse, ki jim je pomembna visoka kakovost ter podpiranje trajnostne ekološke pridelave. Klikni tukaj in poiskusi naše superiorne organske dodatke izdelane v Sloveniji še danes: prehranska dopolnila iz govejih organov

Nazaj na spletni dnevnik