FAQ - Pogosto zastavljena vprašanja

Zakaj so prehranska dopolnila iz organov slovenskega pašnega goveda boljša od drugih dopolnil?

Prehranska dopolnila iz organov slovenskega pašnega goveda so posebna zaradi svoje 100% naravne sestave in visoke kakovosti. To govedo se vzreja v idiličnih pašnih okoljih, kjer ima dostop do sveže, zelene trave in raznolike prehrane, kar se odraža v izjemni kakovosti njihovih organov. Slovenski kmetje, ki skrbijo za to govedo, so zavezani ekološkim načelom. To pomeni, da pri vzreji ne uporabljajo gensko spremenjenih organizmov (GSO), sintetičnih gnojil, pesticidov ali hormonov. Rezultat tega je čisto in zdravo meso ter organi, ki so temelj za naša prehranska dopolnila.

Poleg tega so organi slovenskega pašnega goveda bogat vir esencialnih hranil, kot so vitamini, minerali, aminokisline in maščobne kisline. Ta hranila so ključna za optimalno delovanje našega telesa. Zato so naša prehranska dopolnila, pridobljena iz teh organov, ne le visokokakovostna, ampak tudi izjemno hranilna in koristna za zdravje. Dodatno zagotavljamo visoko stopnjo sledljivosti izdelkov, kar pomeni, da lahko naše stranke sledijo celotnemu procesu, od paše do končnega izdelka. To daje dodatno zagotovilo o kakovosti in naravnosti naših izdelkov.

Kako ekološka pridelava in tradicionalne metode vzreje slovenskega pašnega goveda vplivajo na kakovost prehranskih dopolnil?

kološka pašna pridelava slovenskega pašnega goveda je ključnega pomena za zagotavljanje najvišje kakovosti naših prehranskih dopolnil. To govedo se vzreja v skladu z ekološkimi načeli, kar pomeni, da kmetje ne uporabljajo gensko spremenjenih organizmov (GSO), sintetičnih gnojil, pesticidov ali hormonov. Tak pristop k vzreji zagotavlja, da so meso in organi teh živali čisti in zdravi, kar je temelj za naša prehranska dopolnila.

Ekološka pridelava prav tako vključuje spoštovanje naravnih ciklov življenja živali in njihovega dobrega počutja. Slovensko pašno govedo živi v čudovitih, neokrnjenih naravnih okoljih, kjer lahko prosto gibljejo in uživajo v sveži, zeleni travi. Ta okolja omogočajo govedu dostop do raznolike in bogate prehrane, ki neposredno vpliva na kakovost njihovih organov.

Takšen način pridelave ima pozitivne učinke ne le na kakovost mesa in organov, temveč tudi na okolje. Ekološka pridelava prispeva k ohranjanju biotske raznovrstnosti in zmanjšuje negativne vplive na naravo, kar je v skladu z našimi vrednotami trajnosti in okoljske odgovornosti.

Poleg tega so organi iz ekološko vzrejenega slovenskega pašnega goveda bogati z esencialnimi hranili, kar zagotavlja, da naša prehranska dopolnila ne le podpirajo zdravje, temveč tudi ponujajo najboljše, kar lahko narava ponudi. Tako zagotavljamo, da so naša prehranska dopolnila izjemno koristna za zdravje in dobro počutje naših strank.

Kateri so glavni hranilni elementi v prehranskih dopolnilih iz organov slovenskega pašnega goveda in kako prispevajo k našemu zdravju?

Prehranska dopolnila iz organov slovenskega pašnega goveda so bogata z različnimi hranili, ki so ključna za optimalno delovanje človeškega telesa. Glavna hranila, ki jih najdemo v teh organih, vključujejo vitamine, minerale, aminokisline in maščobne kisline. Ta hranila so bistvena za širok spekter telesnih funkcij in igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja in vitalnosti.

 1. Vitamini: Organi, kot so jetra, so zelo bogati z vitamini, zlasti z vitaminom A, B-vitamini (vključno z vitaminom B12, ki je ključen za normalno delovanje živčnega sistema in tvorbo rdečih krvničk), vitaminom D, E in K. Ti vitamini so bistveni za vzdrževanje dobrega vida, krepitev imunskega sistema, podporo presnovi in ohranjanje zdrave kože.

 2. Minerali: Minerali, kot so železo, cink, fosfor in magnezij, so v visokih koncentracijah prisotni v govejih organih. Železo je nujno potrebno za tvorbo hemoglobina, cink podpira imunski sistem in presnovo, fosfor in magnezij pa sta ključna za zdravje kosti in zob ter za delovanje mišic.

 3. Aminokisline: Organi goveda so odličen vir esencialnih aminokislin, ki so gradniki beljakovin. Te aminokisline so ključne za rast in popravilo tkiv, proizvodnjo hormonov in encimov ter za ohranjanje mišične mase.

 4. Maščobne kisline: Nenasičene maščobne kisline, prisotne v organih, so pomembne za srčno zdravje, možganske funkcije in protivnetne lastnosti.

S temi hranili naša prehranska dopolnila iz organov slovenskega pašnega goveda zagotavljajo celovito podporo za zdravje in dobro počutje.

Kako lahko sledim izvoru in kakovosti prehranskih dopolnil iz slovenskega pašnega goveda?

Za zagotavljanje najvišje kakovosti in sledljivosti naših prehranskih dopolnil iz slovenskega pašnega goveda, smo vzpostavili celoten proizvodni proces znotraj Slovenije. Vsak korak, od vzreje goveda do končnega izdelka, poteka lokalno, kar nam omogoča natančen nadzor nad celotnim postopkom in zagotavlja sledljivost izdelkov.

Skrbno smo izbrali vse proizvajalce in partnerje, ki sodelujejo v naši verigi, da zagotovimo, da vsak od njih deluje v skladu z našimi visokimi standardi kakovosti in trajnosti. To vključuje izbor lokalnih ekoloških kmetij, ki nam zagotavljajo organske surovine in so zavezane ekološkim in trajnostnim praksam.

Prav tako tesno sodelujemo s proizvajalci, ki se ukvarjajo z obdelavo in pripravo prehranskih dopolnil, da zagotovimo, da so vsi postopki izvedeni v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Ta pristop nam omogoča, da smo popolnoma transparentni do naših strank glede izvora in kakovosti naših izdelkov.

Z izvajanjem celotnega procesa v Sloveniji ne samo da zagotavljamo vrhunsko kakovost in sledljivost naših izdelkov, ampak tudi podpiramo lokalno gospodarstvo in skupnosti. S tem prispevamo k ohranjanju lokalnih tradicij in spodbujamo trajnostni razvoj v naši državi.

Kakšen je vpliv izbire prehranskih dopolnil iz organov slovenskega pašnega goveda na okolje?

Naša filozofija in praksa pri izdelavi prehranskih dopolnil iz slovenskega pašnega goveda temeljita na konceptu 'head to toe' porabe živali, kar pomeni, da izkoristimo celotno žival, da zmanjšamo odpad. Ta pristop ne le spoštuje živali, ampak tudi prispeva k zmanjšanju okoljskega vpliva, saj se s tem zmanjšuje organski odpad.

Poleg tega naše tesno sodelovanje z ekološkimi kmetijami zagotavlja, da so vse surovine pridobljene iz trajnostnih in okolju prijaznih virov. Ekološko kmetijstvo ima številne pozitivne vplive na okolje, vključno z ohranjanjem naravne biotske raznovrstnosti, zmanjšanjem onesnaževanja vode in tal ter zmanjšanjem uporabe škodljivih kemikalij, kot so pesticidi in umetna gnojila.

Ta odgovorna praksa kmetovanja ne samo da zagotavlja čistost in kakovost naših izdelkov, temveč tudi podpira ohranjanje naravnih virov in spodbuja trajnostni razvoj. Z izbiro naših prehranskih dopolnil ne le izboljšate svoje zdravje, temveč tudi prispevate k bolj trajnostnemu in odgovornemu ravnanju z okoljem.

Tako sodelovanje z ekološkimi kmetijami kot tudi princip 'head to toe' porabe živali odražata našo zavezanost k trajnostnemu razvoju in okoljski odgovornosti, kar je ključni del naše filozofije in poslanstva.

Kako prehranska dopolnila iz organov slovenskega pašnega goveda podpirajo lokalno kmetijstvo in skupnosti?

Z nakupom naših prehranskih dopolnil iz organov slovenskega pašnega goveda neposredno podpirate lokalno kmetijstvo in skupnosti v Sloveniji. Ta podpora je večplastna in ima pomembne dolgoročne učinke.

 1. Podpora lokalnim kmetom: Naša prehranska dopolnila so pridobljena neposredno iz ekoloških kmetij, ki vzrejajo slovensko pašno govedo. S tem, ko izberete naše izdelke, prispevate k finančni stabilnosti teh kmetij in omogočate kmetom, da nadaljujejo z ekološkimi in trajnostnimi praksami vzreje. To pomeni, da lahko kmetje ohranijo svoj način življenja in nadaljujejo s pridelavo visokokakovostnih, naravnih izdelkov.

 2. Spodbujanje trajnostnega kmetijstva: Naša zavezanost k sodelovanju z ekološkimi kmetijami pomeni spodbujanje trajnostnega kmetijstva. Trajnostne kmetijske prakse so ključne za ohranjanje zdravja našega planeta, saj zmanjšujejo onesnaževanje, ohranjajo naravne ekosisteme in prispevajo k biotski raznovrstnosti.

 3. Ohranjanje lokalne skupnosti in tradicij: Z zagotavljanjem tržišča za izdelke slovenskih kmetov pomagamo ohranjati lokalne skupnosti in kmetijske tradicije, ki so pomemben del slovenske kulturne dediščine. To pomaga ohranjati znanje in veščine, ki se prenašajo iz generacije v generacijo.

 4. Spodbujanje lokalnega gospodarstva: Z nakupom naših izdelkov prispevate k gospodarskemu razvoju v Sloveniji. Podpora lokalnemu kmetijstvu pomeni krepitev lokalnega gospodarstva, kar ima pozitiven vpliv na celotno družbo.

Kako lahko prehranska dopolnila iz govejih organov izboljšajo moje športne zmogljivosti?

Prehranska dopolnila iz organov slovenskega pašnega goveda lahko pomembno prispevajo k izboljšanju športne zmogljivosti, saj so bogata z esencialnimi hranili, ki so ključna za moč, vzdržljivost in okrevanje pri športnih aktivnostih.

 1. Povečanje energije in vzdržljivosti: Vitamini, zlasti B-vitamini, prisotni v organih slovenskega pašnega goveda, igrajo pomembno vlogo pri pretvorbi hrane v energijo. To je še posebej pomembno za športnike in aktivne posameznike, saj jim pomaga povečati njihovo energijo in vzdržljivost med intenzivnimi treningi.

 2. Podpora mišičnemu zdravju in rasti: Esencialne aminokisline in proteini, ki jih najdemo v teh prehranskih dopolnilih, so nujni za rast in obnovo mišic. Po intenzivnem treningu ali tekmovanju lahko pripomorejo k hitrejšemu okrevanju mišic in zmanjšanju mišične utrujenosti.

 3. Izboljšanje okrevanja: Minerali, kot so železo in cink, igrajo pomembno vlogo pri okrevanju telesa. Železo je bistveno za prenos kisika v mišice, kar je ključnega pomena za okrevanje, medtem ko cink podpira imunski sistem in celjenje tkiv.

 4. Podpora metabolizmu in splošnemu zdravju: Visoka vsebnost vitaminov in mineralov v teh dopolnilih prispeva k boljšemu splošnemu zdravju, kar je temelj za dobro športno učinkovitost. Zdrav metabolizem in dobro delujoč imunski sistem sta ključna za vzdrževanje visoke ravni aktivnosti in preprečevanje poškodb.

Katere so glavne zdravstvene koristi ledenih kopeli in kako se povezujejo s prehranskimi dopolnili?

Ledeni kopeli so postale priljubljena metoda za izboljšanje splošnega zdravja in počutja, zlasti med športniki. Te kopeli ne le osvežijo in poživijo telo, ampak prinašajo tudi številne zdravstvene koristi, ki se lahko učinkovito dopolnijo z uživanjem prehranskih dopolnil iz organov slovenskega pašnega goveda.

 1. Okrevanje po fizičnih naporih: Ledeni kopeli so znane po svoji sposobnosti zmanjševanja mišične bolečine in vnetij po intenzivnih telesnih naporih. Ko se to kombinira z hranili, kot so aminokisline, vitamini in minerali, prisotnimi v organih slovenskega pašnega goveda, lahko ta sinergija še dodatno prispeva k hitrejšemu in učinkovitejšemu okrevanju.

 2. Krepitev imunskega sistema: Tako ledeni kopeli kot prehranska dopolnila iz organov goveda lahko okrepijo imunski sistem. Vitamini in minerali, kot so cink in vitamini skupine B, igrajo ključno vlogo pri vzdrževanju zdravega imunskega sistema, medtem ko redna uporaba ledenih kopeli lahko poveča odpornost telesa na prehlade in druge okužbe.

 3. Izboljšanje mentalne ostrine: Redne ledene kopeli so povezane z izboljšanjem mentalne ostrine in zmanjšanjem stresa. Ko se to kombinira z uživanjem prehranskih dopolnil, ki vsebujejo esencialne maščobne kisline in vitamine, potrebne za optimalno delovanje možganov, lahko to še dodatno prispeva k izboljšanju kognitivnih funkcij in splošnemu mentalnemu počutju.

 4. Povečanje energije in vzdržljivosti: Tako ledeni kopeli kot prehranska dopolnila iz organov goveda lahko povečajo raven energije in vzdržljivosti. Organi, kot so jetra, so bogati z vitaminom B12, ki je ključen za energijo in vzdržljivost, medtem ko ledene kopeli lahko izboljšajo cirkulacijo in splošno telesno kondicijo.

S kombiniranjem ledenih kopeli z uživanjem prehranskih dopolnil iz organov slovenskega pašnega goveda lahko torej maksimizirate telesne in mentalne koristi obeh praks, kar vodi do boljšega splošnega zdravja in počutja.

Kako lahko goveja jetra in drugi goveji organi prispevajo k boljšemu vnosu vitamina B12 in splošnemu zdravju?

Goveji organi, kot so jetra, so izjemno bogati z vitalnimi hranili, vključno z vitaminom B12, ki je ključnega pomena za številne telesne funkcije. Naše prehransko dopolnilo, izdelano iz govejih organov, je zato odličen način za izboljšanje vnosa vitamina B12 in spodbujanje splošnega zdravja.

 1. Vitamin B12 in njegove koristi: Goveja jetra so ena najbogatejših naravnih virov vitamina B12. Ta vitamin je bistven za normalno delovanje živčnega sistema, tvorbo rdečih krvničk in presnovo energije. Njegov vnos je še posebej pomemben za vegetarijance in vegane, saj se vitamin B12 večinoma nahaja v živilih živalskega izvora.

 2. Podpora energiji in zmanjšanje utrujenosti: Vitamin B12 igra ključno vlogo pri pretvorbi hrane v energijo. Uživanje prehranskih dopolnil iz govejih organov, bogatih z vitaminom B12, lahko pomaga povečati energijo in zmanjšati občutek utrujenosti in izčrpanosti.

 3. Izboljšanje kognitivnih funkcij: Vitamin B12 je znan tudi po svoji sposobnosti izboljšanja kognitivnih funkcij in lahko prispeva k boljšemu spominu in koncentraciji. To je še posebej pomembno za starejše osebe, saj so raziskave pokazale, da lahko zadosten vnos vitamina B12 zmanjša tveganje za nevrodegenerativne bolezni.

 4. Splošne koristi za zdravje: Poleg vitamina B12, goveji organi vsebujejo tudi druge hranilne snovi, kot so železo, cink in esencialne maščobne kisline, ki so bistvene za vzdrževanje zdravja. Uživanje prehranskih dopolnil iz govejih organov tako zagotavlja celovito podporo telesu in prispeva k boljšemu splošnemu počutju.